Top trikovi i saveti za pravilno šminkanje


Drage dame, koliko ste se puta našle u nedoumici ili jednostavno niste posedovale dovoljno informacija i znanja kada je pravilno šminkanje u pitanju? Odlučili smo da sa vama podelimo TOP trikove i savete za PRAVILNO šminkanje!

#1: Prvo i osnovno morate PRAVILNO da negujete kožu svog lica. To ćete najbolje postići kremama i pilinzima, koji će uspešno otkloniti mrtve ćelije. Kada imate čisto lice, sva šminka će izgledati IDEALNO.

#2: Odaberite odgovarajuću nijansu pudera! Možda mislite da to nije krucijalno, ali pronaći pravu nijansu uopšte nije tako lako! Koliko puta se desilo da ste ugledali na ulici devojku koja prolazi, a da na sebi nije imala pravi puder? Devojke uglavnom greše i kupuju pudere koji su u tamnijim nijansama ili koji UOPŠTE ne odgovaraju njihovoj boji tena. Konsultujte se sa prodavcem ili isprobajte nijansu pudera na unutrašnjoj strani zgloba svoje ruke ili ako želite da isprobate na licu, nemojte to raditi na obrazima, već na predelu donje vilice i vrata.

#3: NIKADA nemojte stavljati prvo korektor pa puder! Puder ili podloga UVEK idu prvi, nakon očišćenog lica.

#4: Korektor je najpravilnije da nanosite u obliku trougla. Ovom metodom ćete imati veću pokrivenost i izgledaćete svežije i odmorno. Ako nemate četkicu za nanošenje korektora, upotrebite se domalim prstom, tako što ćete korektor UTAPKAVATI na površinu ispod oka, nemojte ga nikada razmazivati kao kreme. Takođe, ovim načinom nanošenja ćete mnogo bolje utapkati boju i izgledaćete prirodno.

#5: Za nanošenje pudera u prahu koristite ISKLJUČIVO četku. Još jedan važan savet je da nikako ovakav tip pudera ne smete nanositi kao rumenilo (trljajući četkom po licu) već blagim tapkanjem.


#6: Za dobru pokrivenost akni i bubuljica, nemojte koristiti istu nijansu korektora koji koristite za podočnjake. Uzmite nijansu koja je približna boji kože vašeg lica i blagim tapkanjem četkice ili prsta prekrijte ih jednu po jednu. Da "učvrstite" korektor - dodajte malo mineralnog pudera preko celog lica.

#7: Iako imate masnu kožu to ne znači da treba da preskočite upotrebu losiona i tonika za lice. Ako ih preskočite i nanesete odmah šminku, vaše lice će biti suvo i proizvodiće samo još više masnoće. Ako zaista želite da izbegnete tonik za čišćenje kože, upotrebite prirodniju metodu: pomešajte malo jabukovog sirćeta i vode i očistite lice od nečistoća. Ovo će pomoći vašoj koži da bude blistava i čista duže vreme.

#8: Ako vam se koža lica i dalje masti, umesto da nanosite konstantno mat puder koristite papiriće za upijanje masnoće kože lica. Previše pudera će samo učiniti da vaše lice izgleda kao da ste naneli tonu šminke.

#9: Masna koža "traži" mat izled lica, tako da se trudite da izbegavate rumenila i senke sa sedefom u sebi. Umesto toga koristite mat nijanse.

#10: Kada nanosite bronzer izbegavajte da ga stavljate preko celog lica. Umesto toga, poslužite se starim trikom: "pravilo broja 3" nanoseći bronzer kao da zamišljate da pišete broj 3 svojom četkom. Počinjete od slepoočnica, zatim prelazite preko jagodica i završavate na linijama donje vilice i brade.

#11: Veoma je bitno da REDOVNO čistite svoje četke za šminku. Tako ćete ih dezinfikovati i bakterije se neće razmnožavati, a rizik od infekcije kože će se smanjiti.

#12: Kada koristite maskaru izbegavajte da je otvarate i "pumpate" četkicu gore dole. To će samo da ubrza proces sušenja vaše omiljene maskare. Ukoliko želite više proizvoda na trepavicama, jednostavno je nanesite iz više puta.

#13: Kada podebljavate obrve, koristite i četkicu za raščešljavanje obrva. Na ovaj način će vaše obrve izgledati prirodno.

#14: Pre nego što nanesete karmin, iscrtajte usne olovkom u željenoj boji. Ovako će vam usne izgledati punije i jasno će im se ocrtavati ivice.


Izvor: www.mogujatosama.rs